Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Újabb rezsiemelkedésről döntött a kormány: kisebb, de drágább gázpalackokat vehetünk ezentúl a Mol-kutakon


A Mol megerősítette az RTL Híradónak, hogy hétfőtől nem árulja azokat a PB-gázpalackokat, amiknek az árát a kormány a rezsicsökkentés miatt befagyasztotta. Ehelyett egy kisebb palackot forgalmaznak majd drágábban. Németh Szilárd kormánybiztos korábban azt mondta, hogy a forgalmazók kijátsszák a rezsicsökkentést, ennek pedig véget vet, azonban egyelőre nem történt semmi.

Fotó: MTI

Amíg a töltőknek az ára nem lépte át a maximált értéket, addig nem volt különösebb probléma a gázpalack-ellátással, de ahogy a gáz is drágul, most már nem fér bele a maximált árba, és ezért a különböző forgalmazók különböző megoldásokat próbálnak keresni arra, hogy megkerüljék a szabályozást,

 – mondta Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségi tagja.

Németh Szilárd korábban arról beszélt, hogy meg fogja oldani azt a problémát, amit furmányos szolgáltatók kitaláltak: a jogszabályban 11,5 kilós PB-gázra van rezsicsökkentés, erre legyártottak 10,9 kilósakat.

A piac azért megtalálja mindig a rést, jelenteni szeretném, hogy ezt a rést én hamarosan be fogom tömködni.

A Mol az RTL Híradónak megerősítette, hogy hétfőtől a 11,5 kilogrammos töltőtömegű PB-gázpalackokat nem, csak a kisebb, 10,9 kilogrammosokat fogják forgalmazni. Szerintük erre azért volt szükség, hogy biztosítani tudják az ellátást az egész országban, mert az elmúlt hónapokban megnőtt a kereslet és elindult a gázpalackok felhalmozása.

AZ ÚJ, KISEBB KISZERELÉSRE NEM VONATKOZIK A REZSICSÖKKENTÉS, EZ KÖZEL 7500 FORINTBA KERÜL.

(RTL Híradó)