Közzétette - Kategória - Kárpátalja hírei

Lekapcsolhatják a hálózatról – A kárpátaljai fogyasztók közel negyede tartozik a villamos energiáért


Tavaly december végén a Miniszteri Kabinet határozatot fogadott el, amely lehetővé tette a közüzemi szolgáltatók számára a tartozást felhalmozó fogyasztók lekapcsolását az ország azon vidékein, amelyek nincsenek ideiglenesen megszállva és ahol nem folynak aktív harci cselekmények.

A kormány ezen népszerűtlen döntését a jelentős lakossági tartozás indokolja, kiváltképpen a villamos energia vonatkozásában. Ezért az áramszolgáltató vállalatok ezentúl lekapcsolhatják a tartósan nem fizető háztartásokat a hálózatról.

A TV21 Ungvár felkeresésére a helyi áramszolgáltató vállalatnál elmondták, hogy

a kárpátaljai fogyasztóknak közel negyede tartozik a villamosenergia díjainak befizetésével.

Natalia Nimec, a „Zakarpattyaenergozbut” Zrt. igazgatója szerint utolsó lépésként szeretnék alkalmazni a fogyasztók lekapcsolását, ezért most fokozottan dolgoznak azon, hogy a fogyasztók minél hamarabb törlesszék adósságukat, hogy ne kelljen az otthonaikban lekapcsolni az áramot.

Elmondta: jelenleg a mintegy 400 ezer lakossági fogyasztóból 110 ezernek van tartozása, az összeg pedig eléri a 150 millió hrivnyát.

„Először a legnagyobb tartozásokkal rendelkezőknél kezdjük az elmaradt befizetések behajtását. Az összegek nagyon eltérőek. Vannak olyan fogyasztók, akik 10, 20, 30, de akár 50 ezer hrivnyával is tartoznak.”

Az igazgató felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a drasztikus lépések elkerülése érdekében rendezzék a tartozásaikat. S arra is figyelmeztetett, hogy

a visszakapcsolás további költségekkel jár.

Éppen ezért arra kéri a lakosságot, hogy lehetőségeikhez mérten mindig idejében fizessék a számlákat, hogy ne halmozódjon fel az adósság, s ne kerüljenek kellemetlen helyzetbe.

www.karpatinfo.net


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük