Közzétette - Kategória - Kárpátalja hírei

A Tiszán keresztül próbált átjutni Magyarországra: majdnem megfulladt, de a határőrök kihúzták a partra


A munkácsi határőregység határőrei Újlaknál megmentettek egy 21 éves kijevi lakost, aki majdnem meghalt, amikor megpróbált átúszni a Tisza magyar partjára.

Képünk illusztráció

Az esetről az Ukrajna Állami Határőrszolgálatának Nyugati Regionális Igazgatósága a Facebook-oldalán számolt be.

A közlemény szerint a fiatalember munkatársa „baráti” tanácsára egy Telegram-csatornán keresztül olyan „ügyintézők” szolgáltatásait vette igénybe, akik

5000 dollárért cserébe megígérték, hogy elintézik neki az akadálytalan határátlépést.

Nem mondták el neki, hogyan fogja elhagyni az országot, de biztosították arról, hogy ez a módszer bevált és teljesen biztonságos.

Amikor a fiatalember megérkezett Tiszaújlakra az embercsempészek éjszaka kivitték a határ közelébe. Miután átadta a pénzt az embercsempészeknek, a kijevi férfinak megmutatták az útirányt, és eltűntek. Csak azt „feledték el” közölni, hogy a szomszédos Magyarországra

a Tisza folyón keresztül vezet az út.

A kijevi fiatalember beugrott az erős sodrású, jeges vízbe, de rögtön rájött, hogy veszélyes csapdába került – írják a bejegyzésben.

Hamarosan tudatosult benne, hogy egyedül nem tud kijutni a partra, ezért egy faágba kapaszkodva értesítette a mentőket az esetről, és elküldte nekik a tartózkodási koordinátáit.

A mentősök továbbították az információt a határőröknek, akik

néhány perc alatt megtalálták a katonaköteles fiatalembert és kihúzták a partra.

A mentősök megvizsgálták a férfit, aki nem szorult kórházi kezelésre.

Jelenleg a határőrök a kimentett kijevi lakos illegális határátlépésének megszervezésében részt vevő személyek azonosításával foglalkoznak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük