Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Leállt a Telenorból lett Yettel, nem lehet hívást indítani


Szombat reggel óta több helyen elérhetetlenné váltak a Yettel szolgáltatásai. A legtöbb esetben a hálózat egyáltalán nem elérhető, így sem hívásokat, sem pedig sms-eket nem lehet intézni a szolgáltatón keresztül.

Tömegesen jelezték a Yettel-felhasználók, hogy egy hálózati probléma miatt nem tudnak hívást indítani vagy fogadni a szolgáltatón keresztül szombat reggel óta – szúrta ki a Portfolio.

Az ön hívásáról a hívott felet sms-ben értesítjük, mivel a hívott szám jelenleg nem elérhető. Aktív hívószámkijelzés-tiltással ez a szolgáltatás nem vehető igénybe

– mondja be egy női hang, amikor egy yetteles számot tárcsázunk.

A legtöbb esetben a hálózat egyáltalán nem elérhető. Az érintett telefonszámokon keresztül nem lehet hívást indítani és fogadni, valamint nem működik a mobilinternet-szolgáltatás, és ezek miatt az sms-küldés és -fogadás sem.

A viharos időjárás okozhatja a problémát

A Yettel ügyfélszolgálatát tárcsázva az alábbi tájékoztatást mondja be a géphang:

Tájékoztatunk, hogy Budapesten és környékén a viharos időjárás miatt egyes területeken szolgáltatáskiesés tapasztalható.

A Yettelnek küldtünk kérdéseket a problémával kapcsolatban, amint megkapjuk a válaszokat, frissítjük a cikkünket.

Mint ismert, a Telenor Magyarország Zrt. március 1-jétől Yettel Magyarország Zrt. néven folytatja működését. A magyarral együtt három ország piacán működik a szolgáltató az új márkanévvel. A távközlési cég ugyanis a szerb és a bolgár piacon is megjelent, ügyfélkörük mintegy tízmilliós.