Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Különösen intenzív lehet az idei szúnyoginvázió: a csípések a szokásosnál is kellemetlenebbek lesznek


A szakemberek szerint idén nemcsak a szúnyogszezon kezdődik korábban, de a csípések a szokásosnál is kellemetlenebbek lesznek – írja a twn.hu.

Készítő: Kwangmoozaa
|
Forrás: Shutterstock

2024 különösen intenzív év lehet a szúnyogok szempontjából. Az elmúlt hetek heves esőzései ideális szaporodási feltételeket teremtettek a szúnyogok számára, ami azt jelenti, hogy a szúnyogszezon a szokásosnál három-négy héttel korábban kezdődik. Az oe24.at hre szerint a házi, erdei és réti szúnyogok már kikeltek. A meleg és párás időjárás miatt a pedig idén különösen gyakran és erősen csípnek majd.

Darazsak

A lap cikke szerint idén a darazsak előfordulása is megnövekedhet. A dolgozók már májusban kikeltek, a populáció gyorsan növekszik, és augusztusra egy fészek akár 12 000 állatnak is otthont adhat.

Terjed a tigrisszúnyog

A tavalyi évben különösen spk tigrisszúnyog észlelés történt már Magyarországon is. Ez az invazív faj olyan kórokozókat terjeszthet, mint a dengue- vagy a zikavírus. Egyelőre járványt egyik sem okozott idehaza, főként más országban megfertőződött emberekről szóltak a hírek Ha a nyár ismét forró lesz a nyár, ez a tendencia 2024-ben is folytatódni fog.

Immunrendszer

Állítólag azok, akiket ritkábban cspnek meg a szúnyogok, idén különosen szenvedhetnek majd. De a gyenge immunrendszerrel rendelkezők is, hiszen az nem tudja olyan jól kivédeni a csípéseket, ami fokozza a viszketést. Sőt, ez vonatkozik az allergiára és a különböző bőrbetegségekre is.

Mi segít a viszketés ellen?

A megelőzés, azaz a hosszú ruházat is a riasztó szerek a legmegfelelőbbek a csípések ellen. A különösen súlyos reakciók esetén ajánlottak a kortizon alapú hűtő gélek.

/twn.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük