Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Különleges dolgot láthatunk Magyarország egén – Rendkívüli csillaghullást jön


Kezdetét vette a november és túl vagyunk a sokak által gyűlölt óraátállításon is. Az Európai Unió már megszavazta ennek az eltörlését, de a tagoknak, köztük Magyarországnak is el kell majd döntenie, hogy a téli, vagy a nyári időszámítást szeretnék használni.

Fotó: Getty Images

A lényeg, hogy most el kell viselnünk, hogy délután 4 órakor már sötét lesz, decemberben meg ettől még jóval hamarabb. Az Időkép beszámolója szerint azonban érdemes lesz felnézni az égre a következő napokban Magyarországon, mivel Tauridáknak és a Leonidáknak köszönhetően rendkívüli csillaghullást láthatunk.

A Tauridák maximuma november 5-én lesz, és ekkor akár 5 fényes tűzgömbbel is találkozhatunk, amiket még akkor is lehet látni, ha erősen fényszennyezett környéken élünk. Az Időkép szerint még a Hold fénye sem lesz zavaró, szóval ha tehetjük, kémleljük kicsit az eget.

Persze nagy kérdés, hogy Magyarország melyik részén lehet majd jól megfigyelni a csillaghullást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntektől újra megnövekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük