Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kövér László: „Nem adunk életvezetési tanácsokat az embereknek, nem mondjuk meg, hogyan éljenek”


Az Országgyűlés elnöke egy bölcsőde átadóján beszélt erről Tökölön. Növekvő és gyötrő bizonytalanságokkal terhelt mindennapjainkban van néhány megnyugtató bizonyosság mindannyiunk számára: az egyik ilyen az egyén, a család, a település, országunk és az európai földrész egészének sorsára nézve:

– fogalmazott Kövér László.

„Bölcsődét, óvodát, iskolát az épít, aki hisz a jövőben. Aki hisz abban, hogy a gyermekeinek van jövője. Aki hisz benne és mélyen meg is éli, hogy a béke az egyetlen járható út az életben” – tette hozzá.

Szerinte „egy felelős állam és egy felelős politika tudja a helyét ebben a helyzetben: nem adunk életvezetési tanácsokat az embereknek, nem mondjuk meg, hogyan éljenek, mikor, hogyan és hány gyermeket vállaljanak” – jelentette ki.

Kövér László úgy látja, a brüsszeli politikusok fontosabbnak tartják, hogy bevándorlókkal és a magukat nemileg némileg bizonytalannak érzők számára kötelezően elkülönítendő mellékhelyiségekkel tegyék színesebbé és szabadabbá az európaiak életét, semmint hogy egyáltalán megőrizzék Európát az itt őshonos népek hazájaként

– fejtette ki.

Ezzel szemben a magyar kormány – mint mondta – mindenkit abban a helyzetben igyekszünk segíteni, amiben éppen van: gyes, gyed, főállású anyaság, családi adókedvezmény, csok, babaváró hitel, iskolai étkeztetés, tankönyvtámogatás, Erzsébet tábor.

„Segítenünk kell abban, hogy a nők – ha úgy döntenek – otthon tudjanak maradni gyermekeikkel, ameddig csak lehet. De segítenünk kell abban is, hogy ha a nők szülés után úgy döntenek, vissza akarnak menni dolgozni, ezt is szabadon megtehessék. A bölcsőde erre a személyes élethelyzetre ad választ. Azok számára segítség, akiknek dolgozniuk kell: biztonságos, jó környezetet ad a legkisebb gyermekeknek” – idézte a házelnököt az MTI.

Borítókép: Kövér László (Fotó: Katona Vanda)

MTI