Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Beregsurány, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vezér cikkek

Korszerűen hamisított hibrid bukott le a beregsurányi közúti határátkelőhelyen


Korszerűen hamisított hibrid bukott le a beregsurányi közúti határátkelőhelyen

Beregsurány – A beregsurányi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy személygépkocsival közlekedő 21 éves szlovák állampolgárságú férfi 2018. november 22-én 2 óra 58 perckor. A rendőrök a Toyota RAV4 Hybrid típusú gépkocsit megvizsgálták és megállapították, hogy annak egyedi azonosítóit megváltoztatták, a típusmatrica nem eredeti és a hatósági jelzését, amely már nem érvényes, korábban egy másik gépkocsira adták ki. Az ellenőrzés alatt a rendőrök azt is megállapították, hogy a gépkocsit a cseh hatóságok lopás miatt körözik.

A rendőrök a járművezetőt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra előállították, ahol még aznap egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a büntetőeljárás keretében a gépkocsit lefoglalták és felvették a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatósággal. Az ügyben igazságügyi műszaki szakértőt rendeltek ki, aki megállapította a jármű eredeti alvázszámát, valamint azt, hogy a gépkocsin lévő hamis alvázszám korszerű technológiai eszköz alkalmazásával lett rögzítve. A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük