Közzétette - Kategória - Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Újra állt a bál Gergelyiugornyán! Közösen kergették el a telet szülők és gyerekek a Bereg szívében

farsangi unnepseg vasaronameny gergelyiugornyan

Vásárosnamény-Gergelyiugornya – Ismét eltelt egy év, így a hosszú évekre visszatekintő hagyományokhoz híven, idén is télűző farsangi délutánnal várta a szülőket és a gyerekeket, Gergelyiugornyai a Petőfi Sándor Tagintézmény.

A városrész Művelődési Házában megrendezésre kerülő eseményen a Turi Orsolya köszöntőjét követően megtudhattuk, hogy a farsang hossza évről-évre változik, mivel zárónapja a húsvét időpontjához kötődik. Vízkereszttől a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart. Farsang a tavaszvárás pogánykori, igen változatos képet mutató ünnepeiből nőtt ki, gyakorlatilag a zajos mulatozás, a tréfacsinálás, bolondozás, eszem-iszom és az advent lezárulásával, a párkeresés, udvarlás időszaka volt. Az osztályok ezen a napon jelmezes –táncos bemutatkozásukkal szerették volna elűzni a hosszúra nyúlt telet.

A mulatság a nyolcadik osztályosok nyitótáncával kezdődött, melyen a méltán népszerű keringő alapozta meg a hangulatot. A táncot, melyet méltán hangos tapsvihar követett, Garamvölgyi Kiss-Bernadett tanított be a végzősöknek.

Ezt követte az első, második és a harmadik osztályosok egyéni jelmezes bemutatkozása és színes műsorai követtek. A továbbiakban a negyedik osztályosok farsangi koncertjén találkozhatunk a zenei és filmes világ nagyjaival, majd az ötödik, hatodik osztályosok csoportos felvonulását tekinthették meg a büszke szülők. A gyerekek bemutatkozása után tombolasorsolásra került sor.

Első évfolyam jelmezes felvonulása

Második évfolyam jelmezes felvonulása

Harmadik évfolyam jelmezes felvonulása

Negyedik évfolyam jelmezes felvonulása

Ötödik évfolyam jelmezes felvonulása


Táncprodukció

Betti és Natasa táncprodukciója

Márió énekes produkciója

Hetedik évfolyam olimpiai műsora

Vélemény, hozzászólás?