Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Beregsurány, Határrendészeti hírek, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Korrupt ukrán határőrök buktak le a Beregsurány-Asztély átkelőn


Beregsurány

Beregsurány – A határ ukrán oldalán nappali műszakban dolgozó határőrök teljes állományát felmentették a szolgálat alól a Beregsurány-Asztély közúti átkelőn, miután illegális készpénzt találtak az öltözőjükben.Az ukrán katonai ügyészség rajtaütésszerű ellenőrzése során az asztélyi határállomáson szolgálatot teljesítő határőröknek fenntartott helyiségében nagy összegű készpénzre bukkantak a nyomozók. Mivel a katonák egyike sem jelezte a műszakváltáskor kötelező jelentésében, hogy pénz hozott volna magával, és a megtalált összegnek sem akadt gazdája, Az egész műszakot felmentették a szolgálat alól, az elöljárójukkal egyetemben.

Ellenük korrupció alapos gyanújával nyomozást rendeltek el. Feltételezik, hogy kenőpénzek ellenében illegális szállítmányokat engedtek át a határon, illetve soron kívüliséget biztosítottak klienseiknek az átkelés során.

Az ukrán Jobb Szektor tagjainak részvételével történt munkácsi fegyveres incidenst követően, melynek alapját a tiltott áruk csempészet területeinek újrafelosztását sejtik a nyomozó hatóságok, az ukrán kormányfő az egész kárpátaljai határőr- és vámszolgálat teljes állományának menesztését helyezte kilátásba. Ám Arszenyij Jacenyuk ígéretének dacára azóta sem történtek lényeges változások.

Ellentétben a határ magyarországi oldalával, ahol azóta több tucat határrendész ellen indítottak vesztegetés bűntettének gyanújával eljárást a magyar hatóságok.

Palkó István/Szabolcsonline


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük