Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Korlátozás nélkül jöhetnek Magyarországra a külföldi vadászok

Az Országos Magyar Vadászkamara arról számolt be az oldalán, hogy már korlátozás nélkül jöhetnek a külföldi vadászok, mert az ő értelmezésük szerint a bérvadászat gazdasági célú tevékenységnek minősül.

A vadászkamara szerint ezzel megfelelnek a kormány múlt héten bevezetett lazításainak, amik szerint „ha a Magyarországra történő beutazás üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a nem magyar állampolgár Magyarország területére történő belépéskor igazolja, Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet” – írja a 444.

A vadászkamara szerint a külföldi bérvadász a Magyarországra történő belépéséhez a határon fel kell mutatni egy olyan hatályos dokumentumot (aláírt bérvadászati szerződés), ami igazolja a tevékenység jogszerűségét.

A Magyar Vadgazdálkodási Szakértők Országos Egyesületének titkára, Kása Róbert nemrég az Inforádiónak arról beszélt, hogy a külföldi bérvadászok nélkül csőd van, sem a vadgazdálkodásra, sem a turisztikai szolgáltatásokra nincs pénz. Elmondása szerint egy német bérvadász egy hét alatt 10 ezer eurót költ el Magyarországon.

A Vadászkamara több ágazati szakember, valamint járványügyi szakember bevonásával kidolgozott egy olyan járványhelyzetben alkalmazható részletes eljárásrendet, melynek betartása garantálná a vadászvendégek beutazási lehetőségét, a járványügyi kockázatok minimalizálását és a vadászatra jogosultak számára a bérvadászati bevételeket – írja a 444.