Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Komoly meglepetést hozhatnak a 2022-es béremelések


Egy tavaly őszi felmérésből megtudhattuk, hogy a külföldi hátterű vállalatok többségénél az inflációnál nagyobb mértékű béremelést hajtanak végre, hogy megtartsák a munkavállalókat.

A nagy vagy közepes méretű vállalatok az infláció megugrása miatt magasabb béremelést hajtanak vége a tavaly ősszel tervezettnél – olvasható Azénpénzem.hu beszámolójában.

A Smartscale HR-tanácsadó cég kutatásában vizsgált tizenkét iparágban a fizikai dolgozók keresete átlagosan közel 10 százalékkal, a szellemieké 8 százalékkal nőhet. A tervezettnél magasabb ütemű béremelés oka a cégek szerint az infláció megugrása.

Több olyan társaságról is van, amelyek anyavállalatukkal most kezdtek egyeztetésbe a keresetek további növeléséről. A felmérésben összesen 182 vállalat vett részt. A szellemi dolgozók pénzén 3,4 százalékkal, a fizikai dolgozókén pedig 3,9 százalékkal emel többet a tervezetthez képest az idén a cégek közel fele – írta a lap.

Az IT- és távközlési szektorban átlagosan 10 százalékkal emelnek, míg az autóiparban egyes helyeken a 16 százalékot is eléri a fizikai dolgozók fizetésének erősödése, míg a szellemi munkát folytatók 8 százalékos emelésre számíthatnak.