Közzétette - Kategória - Kiemelt rendezvények, Sárkányhajó Roadshow, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Kiváló hangulat – felejthetetlen tiszai élmény a III. Sárkányhajó RoadShow-n Gergelyiugornyán


III. Sárkányhajó RoadShow-n Gergelyiugornyán

Vásárosnamény – Csodálatos látvány – beregi természet – szép tiszai környezet – jó levegő – víz – beregi feeling! Immár harmadik alkalommal látogatott el az ország legnagyobb vízi fesztiválja a Bereg szívébe, Vásárosnaményba. A Sárkányhajó RoadShow és Sulisárkány keretein belül a hétvégén így Vásárosnamény-Gergelyiugornyát is bevették a beregi, nyírségi és szabolcsi sárkányok. Vásárosnamény Város Önkormányzata, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, valamint a Vásárosnaményi Sport Egyesület Kajak-Kenu Szakosztályának közös versenye újra népes számú versenyzőt vonzott a Bereg leglátogatottabb turisztikai helyszínére, a gergelyiugornyai Tisza-partra. E sportág beregi népszerűsége évről-évre töretlen. Nem csoda, hiszen nincs még egy olyan csapatsport, mint a sárkányhajózás, amely olyan közösségteremtő és fejlesztő tevékenység, amelyben egy célért két labdarúgó-csapatnyi ember küzd. Rendkívül alkalmas csapatépítésre, közösségi szellem formálására. Nem igényel előképzettséget (az úszni tudáson kívül), így bárki, aki érez magában erőt, energiát, és fogékony az új iránt, szereti a vizet, a természetet és a versengést, annak kiváló ,,program”, 10-15 perc gyakorlás után már látványos, hangulatos és izgalmas küzdelmet kialakítva a versenyzők között. Nők és férfiak nemre és korra való tekintet nélkül együtt, egy hajóban evezhetnek a győzelemért.

A Bereg szívében, Vásárosnaményban harmadik alkalommal megrendezésre került viadalon, több tucatnyi csapat több száz versenyzője gyülekezett az őszies idő ellenére is a város Tisza-partján. A nyári szünet ellenére a megye több iskolája is csapatot állított ki, illetve számos cég és település képviseltette magát a térség legnagyobb vízi rendezvényén. A reggel fél kilenckor kezdődő program első állomása a csapatkapitányok és a Kajak – Kenu Szövetség szervezői által lebonyolított közös technikai értekezlet volt, ahol a verseny menetét, annak szabályait tudhatták meg a csapatvezetők.

Az eligazítást követően a több száz, a megye számos pontjáról érkező versenyző a Tisza-part fövenyén felállított dobogó előtt gyülekezett, ahol Filep Aurél a nap egyik konferansziéja köszöntötte a résztvevőket.

Majd a sportversenyt a Vásárosnaményi Sport Egyesület elnöke, Filep Sándor nyitotta meg ünnepélyes keretek között.

Természetesen a balesetvédelmi oktatás sem maradhatott el idén sem, melyen számos hasznos és a verseny biztonságos lebonyolítása szempontjából értékes információhoz juthattak a részvevők dr. Keszthelyi István tolmácsolásában.

Az oktatást követően Bak Róbert, a nap másik konferansziéja ismertette a csapatok indulási sorrendjét.

Idén is négy kategóriában mérettethették meg magukat a versenyzők, ahol három ifjúsági és egy felnőtt kategória került lebonyolításra. Korcsoportok szerint az általános iskolások között az 5-6. évfolyam, illetve a 7-8. évfolyam, a középiskolások, emellett pedig a cégek és települések önkormányzatai. A számos izgalmat és nagy küzdelmet hozó futamok két fordulóban dőltek el a délelőtt és délután folyamán.

Az ünnepélyes eredményhirdetés a legfiatalabbakkal kezdődött, ahol a díjakat Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere adta át. Itt az 5.-6.-7-8. korcsoportban, majd a középiskolások között kerültek kiosztásra az oklevelek és az érmek.

A cégek és települések között végbemenő, kiélezett verseny eredményhirdetésére is sor került, ahol Tuzsér csapata mögött, a vásárosnaményi Úszó erőd és megosztott helyen a Vásárosnaményi Bűnvadászok végeztek a dobogón.

A rendezvényt a Vásárosnamény SE elnökének, Filep Sándornak szavai zártak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük