Közzétette - Kategória - Kisvárda, Regionális hírek, Rendezvények, Rétköz hírei, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Kínai kung fu nagymester tanította a kisvárdai kungfusokat


Kínai kung fu nagymester tanította a kisvárdai kungfusokat

A kisvárdai Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület 2015. október 17-18.-án rendezte meg aktuális országos szemináriumát Debrecenben, amely a nyári táborok mellett minden évben az egyesület legnagyobb eseményének számít.
Mindannyiunk legnagyobb örömére, a rendezvénynek ez évben is ismét, az egyesülethez két évvel ezelőtt csatlakozott Sifu Carson Lau nagymester kurzusa adta a legnagyobb rangot.
Az évek óta Kanadában élő és ott saját kung fu iskolát alapító, több mint harminc éves tapasztalattal rendelkező és a Wing Tsun teljes tudásanyagának birtokában lévő kínai nagymester, aki a tavalyi és az azt megelőző évet követően idén már harmadik alkalommal tette tiszteletét nálunk, szombaton az instruktoroknak tartott edzést, majd ezt követően vasárnap a diákok tanulhattak újabb gyakorlatokat Tőle. Vasárnap, az egész napos edzést követően, a magasabb fokozatba lépés reményében, a fáradt harcosok vizsgázhattak is az egyesületet vezető Sikung Török Róbert mester felügyelete alatt.
Vajda Péter, Balogh Antal, Oláh Máté és Szaniszló Norman vettek részt a szemináriumon a kisvárdai iskola diákjai közül, akik fáradtságuk ellenére is lelkesen és elégedetten tértek haza. Három diák sikeres vizsgát is tett a kurzus végén. Vajda Péter a haladó diák I. fokozatába, Oláh Máté és Szaniszló Norman pedig a gyakorló diák I. fokozatába léphettek. Mindhárom diák jelentőségteljes vizsgán van túl, mert ezáltal mindannyian egy magasabb szintű csoportban tanulhatnak tovább.
Sifu Carson Lau kifejtette, hogy hálás az egyesületek közötti szoros és hatékony együttműködésért és örömére szolgál tanítani az egyesület diákjait, mert azok érdeklődők és keményen edzenek. Majd ezt követően megígérte, hogy jövőre ismét ellátogat hozzánk, újabb fogásokkal és technikákkal gazdagítva tudásunkat.

Köszönjük Sifu Lau, várunk vissza…!
„Jó harcosnak lenni könnyű, de jó oktatónak lenni, az a kihívás!”

/Sifu Carson Lau/
– Sifu Gyetvai Attila –


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük