Közzétette - Kategória - Kisvárda, Regionális hírek, Rendezvények, Rétköz hírei, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Őszi nyílt hét a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban


Nyílt hét van a Besiben

E héten végig – azaz november 13-áig, péntekig – az iskola hagyományaihoz híven ismét megtartja őszi nyílt hetét a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium.

A patinás középiskola életébe minden nap 8 órától az iskola dísztermében Bíró Gábor igazgató tájékoztatója révén pillanthatnak be az érdeklődő diákok és szüleik. A nyílt hét keretében az iskola iránt érdeklődőknek idén is lehetőségük van, illetőleg még a hét hátralévő napjain módjuk lesz órákat látogatni a 9. és 10. osztályokban. Az ide vonatkozó órarend elérhető a http://www.besi.hu/public/doc/orarend2015-16/ oldalon.

A nyílt hét aktuális eseményeiről részletesebb információt az iskola honlapján találhatnak az érdeklődők. Annál is inkább érdemes tájékozódni, mert a bemutató órákra előzetes jelentkezéssel lehet bejutni. Igény, illetőleg érdeklődés esetén az iskolai könyvtárával, a kollégiumával ismerkedhetnek a vendégek, valamint a Béres József Laboratórium kulisszatitkaiba is bepillanthatnak az iskola nyílt hete iránt érdeklődők.

Az is a hagyományokat erősíti, hogy a zárónapon – november 13-án (pénteken) 15 órától – szülői értekezletet tartanak az iskola dísztermében a gimnázium idegen nyelvi, matematikai, humán és reál, valamint általános tantervű képzéseiről. Ugyanezen a napon 16 órától (ugyancsak rendkívüli szülői értekezlet keretében) az Arany János Tehetséggondozó Program iránt érdeklődő diákok szüleinek tartanak tájékoztatót. Utóbb említett fórumon az érdeklődő szülők és tanulók információt kaphatnak a központi felvételire való eredményes felkészülés internetes lehetőségeiről. Egyébiránt az Arany János Tehetséggondozó Program pályázati felhívása letölthető a www.ajtp.hu  oldalakról.

„A hátrányos helyzetű tanulókat már a felkészülésük során segíteni szeretnénk, ezért az iskolánk iránt érdeklődő – és a nyílt heti eseménysorozatunkon valamelyik alkalommal személyesen is megjelent – általános iskolások számára egy rövid regisztrációt követően lehetőséget nyújtunk a központi felvételire felkészítő feladatsorok internetes eléréséhez” – tájékoztatott Nyakóné Kántor Mária igazgatóhelyettes, hozzátéve, hogy a tanulók természetesen megismerhetik a helyes megoldásokat is.

– Kovács Bertalan –


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük