Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kiemelten figyelik az óvodák, iskolák adatait: ha kell, azonnal intézkedik a kormány

Fotó: TASR

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyeli a vírushelyzetet, kiemelten az óvodák, iskolák adatait és ha kell, azonnal intézkednek – mondta Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a járvány elleni védekezés fenntartása mellett a mindennapi életet korlátozó intézkedéseket elkerülje, a magyar emberek egészségét és munkahelyét megvédje.

Több mint egymillió gyermek és szüleik számára kezdődött meg az új tanév. A digitális oktatás lehetőségként adott, mégis közösen örültünk, hogy a megszokott rendben indulhatott el a tanév – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, aki ezt követően részletezte az iskolákat segítő járványügyi protokollt.

Jelenleg az oktatás normál rend szerint zajlik, de ha egy-egy intézményben átmenetileg mégis el kell rendelni a digitális munkarendet, most is biztosítani kell a gyermekfelügyeletet, hogy ezzel segítsék a szülőket – hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő.

A gyermekek és a szülők érdeke is, hogy az iskolák működése zavartalan legyen

– emelte ki Szentkirályi Alexandra, aki megköszönte az együttműködést és az elmúlt hónapok helytállását a diákoknak, a pedagógusoknak és a szülőknek.