Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Két keréken a biztonságért: már elektromos önjárókkal is járőrözik a rendőrség


Kerékpárral és úgynevezett önjáró elektromos eszközzel (segway) is megkezdte a járőrözést a Készenléti Rendőrség Budapesten.

Fotó: Police.hu

A turisztikai idényben a Készenléti Rendőrség elsődleges feladata a főváros, a Balaton és a Velencei-tó, valamint a Tisza-tó régiójában a közbiztonsági ellenőrzés segítése, a közterületi járőrszolgálat megerősítése, a nagy tömegeket vonzó kulturális rendezvények biztosítása – olvasható a rendőrség közleményében.

Hozzátették, június 1-től kerékpáros járőrszolgálatot is ellátnak Budapesten a nyár végéig, és szombattól – a lovas, a kutyás, a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálat mellett – önjáró elektromos eszközzel is.

Utóbbival a budai Várban, míg elektromos kerékpárral a Margitszigeten védi a közbiztonságot egy-egy járőrpár. Céljuk a szabálysértések, a bűncselekmények megelőzése és a biztonságos közlekedés elősegítése. Utóbbival a budai Várban, míg elektromos kerékpárral a Margitszigeten védi a közbiztonságot egy-egy járőrpár. Céljuk a szabálysértések, a bűncselekmények megelőzése és a biztonságos közlekedés elősegítése.