Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Készpénzfelvételi díj: kellemetlen meglepetés érheti a magyar banki ATM-használókat


Korábban alapszabály volt, hogy az ügyfelek bankjuk saját ATM-eiben olcsóbban juthattak készpénzhez, ám ezt a szabályt az OTP-vel az élen mintha megváltoztatták volna. A háttérben az ingyenes lehetőség állhat.

Régebben alapszabálynak számított, hogy a saját bankjegykiadóit (ATM) olcsóbb használni, mint más hitelintézetét. Személyesen ügyintézésénél pedig szintén a saját bank fiókját érdemes felkeresni. Úgy tűnik, ezt a szokást éppen a legnagyobb magyar bank törte meg és a furcsa gyakorlatban pedig nincs is teljesen egyedül – írja az Azénpénzem.hu.

Az Azénpénzem egyik olvasója nagyobb összeget akart ugyanis ATM-ből felvenni, és erősen meglepődött azt látván, hogy a legnagyobb magyar bank saját bankjegykiadóit használva jóval magasabb díj jött ki, mint más hitelintézetnél.

A hírportál ugyanezt találta: körülbelül 120 ezer forint felvételekor fordulnak a díjak. Az ATM készpénzfelvétel árazását a bank tájékoztatása szerint az ügyfélszokások, a piaci folyamatok alapján határozzák meg a hitelintézetek. Mint leírták: „az országos adatok alapján elmondható, hogy számosságukat tekintve inkább a kétszeri ingyenes készpénzfelvételi limit alatti tranzakciók jellemzőek”.