Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kellemes idő vár ma ránk, de hamarosan kiadós eső jön, mutatjuk, mikor ér ide


Szerdán a gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Helyenként, nagyobb eséllyel keleten, esetleg a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lesz. Délután 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között, de a Duna-Tisza közi homokhátságon, az északi völgyekben és a Nyírségben helyenként 5 fok alatt alakul.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére szerda éjfélig

Szerdán a déli óráktól, estig elsősorban az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység nyugati felében, illetve kisebb területen délkeleten zivatarok kialakulása valószínű, amelyekből néhol viharos (~55-65 km/h) széllökés, esetleg apró szemű jég előfordulhat.

Csütörtökön a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan, de főként a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok. A délkeleti szelet már több helyen erős, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 21-27 fok között valószínű.

Pénteken már nem lesz annyira kellemes az idő: többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar, helyenként kiadós mennyiséggel kell számolnunk. Élénk, erős lesz a délkeleti szél. Napközben 18-27 fokra van kilátás. Hétvégén marad a változékony, záporokkal-zivatarokkal tűzdelt időjárás.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük