Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Katonai irodát hozott létre Orbán Viktor: Megalakult a Miniszterelnök Katonai Irodája


A Magyar Közlönyből derült ki, hogy a miniszterelnök munkájának segítése és feladatainak ellátása érdekében mostantól a Miniszterelnök Katonai Irodája is működik, vezetőjének tevékenységét Orbán Viktor közvetlenül irányítja.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

Arról már szeptemberben hírt adott a kormány, hogy megalakul a Védelmi Igazgatási Hivatal, aminek célja többek között az ország biztonságának fokozása és a védelemhez és a biztonsághoz kapcsolódó igazgatási feladatok. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, tehát Rogán Antal irányítása alá tartozó hivatal működésének és felépítésének részleteit tartalmazó utasítások jöttek most ki a friss Magyar Közlönyben – ismerteti a Telex.

Azonban megjelent egy új szervezeti egység is, amelynek neve: Miniszterelnök Katonai Irodája. Ahogy a módosítás szól, a miniszterelnök munkájának segítése és feladatainak ellátása érdekében Miniszterelnöki Iroda, Miniszterelnöki Programiroda és mostantól Miniszterelnök Katonai Irodája működik. A miniszterelnök pedig közvetlenül irányítja a Miniszterelnök Katonai Irodája vezetőjének tevékenységét.

Az iroda tevékenységéről azt írják: „a Miniszterelnök Katonai Irodája ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatokat, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását”.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük