Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jobb, ha ezentúl odafigyel a telefonjára! Az egészségeddel játszik, ha ilyen mobiltelefonja van


A telefon már rég nem az az eszköz, amit az emberek csupán telefonálásra használnak. A mobilinternet és főleg a közösségi média megjelenése után rohamosan megemelkedett a hétköznapi „telefonhasználat” ideje, ami azt jelenti, hogy egyre kevésbé tudunk meglenni a telefonunk nélkül. Sokak számára már abszolút letehetetlen a készülék, azzal fekszenek, és azzal is kelnek. Ha a metrón mennek munkába, ha unatkoznak a munkában, ha szünetet tartanak a munkában, ha hazamennek a munkából, ha tévét néznek, ha vacsoráznak, ha vécéznek – szóval a telefonok már tényleg átvették az irányítást a gazdáik felett, ahelyett, hogy mi használnánk őket, ma már ők használnak minket . írja a Promotions.hu.

Ezzel többek között egészségi problémák is vannak, elképzelni sem tudnánk, hogy mennyi baktérium és gomba telepedhet meg a telefonunk kijelzőjén, amit aztán az ujjainkkal használunk, vagy a fülünkhöz emeljük. Ha nem figyelünk oda eléggé a kijelző tisztítására, a kórokozók hamar „átköltözhetnek” a bőrünkre, ahol aztán komoly gondokat tudnak okozni.

Gyuris Rita növényorvos 170 ezres követőtáborral rendelkezik a TikTok-on; nem véletlenül. A szakértő ugyanis nagyon érdekes tartalmakat gyárt a saját csatornájára, gyakran olyanok videókat is, amik nagyban érintik a hétköznapi életünket is.

Mivel nagyon sokan a felsőjükbe törlik meg a telefonjuk koszos kijelzőjét, a növényorvos elvégzett egy tesztet, hogy megnézze, ez mennyire hatásos. Először egy egyszer használatos, steril pálcával vett mintát, amit aztán táptalajra tett (mivel a táptalaj az egy olyan közeg, ahol fel tudnak szaporodni ezek a mikroorganizmusok), aztán alaposan megtörölte a kijelzőt a pólójában is. Ezután közzétette, hogy 3 nap alatt mi lett a teszt eredménye.

Az 1. nap még semmiféle kórokozó nem látszódott a pólón megtisztított mintán, de a táptalajra helyezett mintán már 24 óra után jól megfigyelhetők voltak a baktériumok.

(Fotó: TikTok/screenshot)

2. nap a már megjelentek a gombák is, de a pólós mintán továbbra sem történt semmi. Aztán a 3. nap már azon is megjelent egy gombatelep és egy baktérium kolónia, de ez közel sem nézett ki olyan szörnyen, mint a koszos kijelzőről vett minta.

(Fotó: TikTok/screenshot)Látszik tehát, hogy mennyire fontos, hogy rendszeresen, naponta megtisztítsuk a telefonunk kijelzőjét, különben a kórokozók bőrproblémákat okozhatnak. Gyuris Rita tesztes videóját teljes egészében megnézhetitek alább.

/promotions.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük