Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Jó lesz figyelni! Elektronikussá vált több hatósági eljárás ügyintézése


2022. január 1-től elektronikussá vált valamennyi hatósági eljárás a hivatásos katasztrófavédelmi szervnél. Az ügyfelek KAÜ azonosítást követően férhetnek hozzá az ügyintézési lehetőségekhez.

A VIZEK  (Vízhasználat Információs, Ellenőrzési és Integrált hatósági feladatokat ellátó Keretrendszer)  célja a mezőgazdasági öntözéssel kapcsolatos fenntartói, hatósági, vízgazdálkodási,  adózási és kutatási-statisztikai feladatok elektronikus ügyintézési lehetőségeinek bővítése.

A komplex informatikai rendszer 2020. január elsejével kezdte el éles működését és a vízügyi és vízvédelmi hatósági és szakhatósági eljárásokat támogatja.

Ennek keretében megvalósult:

  • az elektronikus nyilvántartás, elektronikus vízkönyvek ( ez magában foglalja a vízi munkákkal, a vízi létesítményekkel, és a vízhasználatokkal összefüggő kötelezettségeket és jogokat )
  • az elektronikus vízjogi engedélyezés ( ez biztosítja a szakmai megalapozást, elektronikusan támogatja az adminisztratív feladatok elvégzését, ide tartozik az engedélykérelmek beadása, az engedélyek kiadása és az engedélyek nyilvántartása)
  • az elektronikus bírság-nyilvántartási és folyamatszervezési rendszer (lehetővé teszi a hatósági szemlék és ellenőrzések során kiszabott bírságokkal kapcsolatos feladatok teljes nyomon követését – a kiszabástól egészen a befizetésig)
  • az elektronikus vízkészletjárulék bevallás (itt van lehetőség az ügyfélkapuhoz történő csatlakoztatásra,  illetve a meghatározott járulékokkal  és a jogszabályi változásokkal kapcsolatos feladatok nyomon követésére – a kiszabástól a befizetésig)
  • szakhatósági munkafolyamatokat támogató elektronikus modul kialakítása;
  • a Vízügyi Igazgatóságok és az Országos Vízügyi Főigazgatóság ügyiratkövető rendszereinek és a VIZEK rendszernek az összerendelése
  • Itt intézze a vízjogi ügyeit elektronikusan!

/www.agroinform.hu/


Don`t copy text!
%d bloggers like this: