Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jó hír az időseknek, ennek örülni fognak


Ebben a hónapban még a megszokott összeg érkezik a nyugdíjasok számlájára, ám novemberben nyugdíj-kiegészítés, a jövő év elején pedig emelés és tizenharmadik havi nyugdíj is érkezik.

Magyarország Kormánya a mostani háborús időkben is biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést. Ezzel is szeretnék kifejezni az idősek iránti megbecsülésüket és tiszteletüket.

Ma utalja a Magyar Államkincstár az október havi nyugdíjakat, így aki bankszámlára kérte a nyugdíjutalást, már ma hozzájuthat nyugdíjához. A Magyar Posta is mától kezdi meg a havi rendszerességű nyugdíjak kézbesítését, amelyet a posta minden hónapban 12 munkanapon át visz ki az érintetteknek. A konkrét fizetési nap az úgynevezett nyugdíj-kifizetési naptár segítségével követhető nyomon. A nyugdíjak kifizetése nyugellátási utalványon történik készpénzben, a címzett lakóhelyén, összeghatártól függetlenül.

Novemberben érkezik a nyugdíj-kiegészítés

A januárig visszamenőleges nyugdíj-kiegészítést egy hónap múlva, novemberben fizetik ki. 2023. novembertől ezen kívül 3,5 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést is kap minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő. Ebben a hónapban átlagosan közel félhavi nyugdíjjal többet utalnak, illetve több pénzt visz ki a postás. A novemberi nyugdíjat november 10-én, míg az év utolsó nyugdíját december 4-én hétfőn fizeti ki a Magyar Államkincstár.

Újabb emelés év elején

A novemberi 3,5 százalékos kiegészítés után újabb 6 százalékos emelés érkezik januárban, amit februárban a 13. havi nyugdíj folyósítása követ.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük