Közzétette - Kategória - Egyéb, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Jelentős munkahelyteremtő beruházások folynak Vásárosnaményban

A koronavírus idején is jelentős munkahelyteremtő és munkahelymegtartó beruházások folynak a Bereg kapujában, Vásárosnaményban. A városszerte zajló fejlesztésekről Filep Sándort, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük.

Lendületben Vásárosnamény! Nagyon nehéz időszakot élünk. Ugyanakkor látjuk azt is, hogy a vállalkozások, a kormány gazdaságélénkítő cselekedetei, elképzelései kapcsán, egyre komolyabb erőre kapnak és fejlődik a város. Nyilván minden család életében, egyfajta nehézséget okozott a pandémiás időszak. Valljuk be, komoly nehézséget!

– kezdte gondolatait Filep Sándor.

Tisztelem azokat a vállalkozókat, és Vásárosnaményban minden vállalkozás, minden üzem, minden gyár, minden munkáltató így állt hozzá, mégpedig, hogy nem leépített az elmúlt időszakban, hanem fejlesztett. Nyilván egyből megkaphatnám, hogy na és a ruhagyár. Mindannyian tudjuk, hogy a ruhagyárról sokkal kevesebbet beszélünk azóta mióta százötvenen újra varrnak, Beindult két üzem. Mindenki el tudott helyezkedni aki akart, akinek szándékában állt. Aki pedig nem, az pedig várakozik jó szándékkal arra, hogy mikor kapja meg a jogos jussát az egykori munkáltatójától,
Azt is látom, hogy a 41-re, ahogy ráfordulunk az autópályáról az ipari területünkön megépült az elkerülő út, amely körbe visz a területen, a vállalkozások sora gyarapodik itt. Hamarosan indulhat a Kiss B. Zoltán tulajdonában lévő cégcsoporton belül a pékség, a húsüzem, a tejfeldolgozó, a gyümölcsüzem és a pálinka feldolgozó is. Látjuk azt, hogy a Hajdú Tészta folyamatosan fejleszt, aztán azt is észrevehettük, hogy a B. ÉP. Szolg, sem áll le.
Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a vitkai és a vásárosnaményi városrész összeépítése kapcsán, a Balázs Speed, a Trans Vidia, Kolozsvári Attiláék, Simon Csabák nagyon komoly lépéseket tettek a fejlesztések irányában. Hiszen azt, hogy ezáltal is munkahelyeket teremtettek

– folytatta a polgármester.

Mi, mint önkormányzat megépítettük hátra a 600 négyzetméteres csarnokunkat, és látjuk azt is, hogy a Balázs Trans építkezik, egy kamion terminál és kamion szerviz épül meg itt. A Frontalit folyamatosan bővít, bútoriparhoz kapcsoló egységek kiépítésével fejleszt. Látjuk azt, hogy a Siti Trans járműparkja folyamatosan erősödik.
Nyilván a munkahelyből mindig több kell, mindenki szeretné családját megfelelő szinten eltartani és ezért a munkájáért hozzájárulni. Itt elmondhatjuk, hogy nem történt megtorpanás, hiszen aki úgy gondolja, hogy munkát szeretne, az Vásárosnaményban jelenleg is megtalálja. Minden olyan beruházás, ami kicsikét is erősíti a várost, fontos számunkra. Látjuk, hogy mindenki hozzátesz ahhoz, hogy ne kelljen létszámot csökkentenie. Tudjon gyarapodni, fejlődni és ez által tudja tovább erősíteni a várost. Azt a kisvárost, amely önkormányzatának az elmúlt időszakban volt a legnehezebb, hiszen a költségvetés tervezése soha nem volt ekkora kihívás számunkra, mondhatjuk azt, hogy az elmúlt 6-8 évben. Hiszen adóbevételeinkkel másképpen kellett számolnunk, ezt meg is tettük. Hiszem azt, hogy rosszra mindig jó jön! A nehéz időszakot, mindig egy könnyebb időszak követi majd!

– zárta gondolatait Filep Sándor polgármester.

A városvezetővel készített teljes interjút, itt tekintheti meg: