Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Január 26-án temetik a hősi halott rendőrt Mátészalkán


A január 12-én, Újbudán szolgálatteljesítés közben meggyilkolt, 30 évesen elhunyt Baumann Péter temetését január 26-án 13 órakor tartják a mátészalkai köztemetőben, írta a rendőr családja a Magyar Nemzetnek küldött gyászjelentésében.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül főhadnaggyá nevezte ki. A rendőr februárban lett volna 30 éves. Aznap a rendőrségi épületekre fekete zászlót tűztek ki, a szolgálati gépjárművekre gyászszalagot raktak.

Baumann két társával január 12-én este érkezett ki egy Budapest XI. kerületi társasházhoz, mert bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi kalapáccsal tört be az egyik lakás zárt ajtaján. Az agresszív, ellenszegülő férfi intézkedés közben támadt a rendőrökre egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. Egyiküket bal combján, másikukat karján és mellkasán, Baumannt pedig szívtájékon érte a szúrás.

A gyanúsított 35 éves férfit január 15-én a bíróság letartóztatta, rendőrgyilkossággal gyanúsítják, a gyanúsított és védője fellebbezett.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük