Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Itt az új funkció, a Messengerben és az Instagramon is meg lehet semmisíteni már az üzeneteket


Hamarosan az európai, így a magyar felhasználók számára is elérhetővé válik a Messengerben és az Instagram üzenetküldő felületén az eltűnéses mód (vanish mode) névre keresztelt funkció. Bekapcsolásával egyszerűvé válik a Messengerben olyan üzeneteket váltani,

Fotó: messengernews.fb.com

amelyek nem maradnak meg az utókornak, hanem a chatfelület bezárása után automatikusan eltűnnek az összes partnernél. A működési elv egyszerű: ha valaki látta az adott üzenetet, és elhagyja a chatfelületet, az üzenet megsemmisül.

Az új funkciót november 16-tól fokozatosan aktiválja majd a Facebook a Messenger és az Instagram mobilalkalmazásában. Az eltűnéses mód már korábban elérhető volt az amerikai, és néhány más országban élő felhasználók számára, de az európai felhasználók körében most debütál.

Aktiválni pofonegyszerű, a hagyományos chatfelületen felfelé kell húzni az ujjunkat hozzá. Ha ugyanezt még egyszer elvégezzük, visszatér a hagyományos üzenetküldő felület, amelyben az üzenetek olvasás után is megmaradnak. Annak érdekében, hogy mindenki boldoguljon a használatával, az eltűnéses mód első használatakor egy olyan képernyő jelenik meg, amely elmagyarázza az üzemmód használatát.

Kizárólag a Facebookon vagy Instagramon ismerősnek felvett felhasználókkal lehetséges aktiválni az eltűnéses módot, idegenekkel nem. Ráadásul az eltűnős üzenetmódra váltást jóvá kell hagynia a másik félnek is, mielőtt alkalmazhatóvá válik. Ha pedig valaki képernyőmentést rögzítene az eszközön, mialatt aktív az eltűnéses mód, a másik fél erről értesítést kap. Az eltűnéses módban is meg lehet osztani gifeket, emojikat vagy reakcióikonokat, ahogyan azt a felhasználók a Messengerben már megszokhatták.