Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a lista: ezek a magyar Wizz Air járatok megmaradnak a korlátozások után is


Fotó: wizzair.com

A Wizz Air közleménye szerint 2020. szeptember 1-től kezdődően módosítja magyarországi menetrendjét a magyar kormány által újonnan bevezetett utazási korlátozások bejelentését követően. A Portfolio összeszedte, melyek azok a járatok, amelyek megmaradnak.

A magyarországi utasok nyaralóhelyekről történő hazatérése érdekében a WIZZ szeptember 1. és 6. között először kisebb mértékben csökkenti a kapacitásait a budapesti és debreceni járatokon. Ezután szeptember 7. és 30. közt egy nagyobb fokú járatcsökkentés várható, mely során csak a legkeresettebb úti célok maradnak elérhetők az utasok számára – írja a portál.

Azoknak az utasoknak, akik utazási irodán keresztül foglaltak jegyet a Wizz Air járataira – ideértve az online utazási platformokat is – azzal a céggel kell kapcsolatba lépniük, amelytől a jegyet vásárolták.

Amennyiben a Wizz Air töröl egy adott járatot, az érintett ügyfelek (a Wizz Air számlatulajdonosok) igényelhetik az eredeti viteldíj 120%-át Wizz Air pontokban a Wizz Air számlájukra visszatérítve vagy 100%-os visszatérítést a fizetés eredeti módja szerint, vagy ingyenes átfoglalási lehetőséget is választhatnak.

A légitársaság megerősítette, hogy azok az utasok, akik az utazási korlátozások miatt nem tudnak repülni, miközben járatuk a menetrend szerint üzemel, törölhetik jegyüket és visszatérítést igényelhetnek (törlési díj fejében). A közlemény emlékeztet: az utasoknak saját felelősségük tájékozódni a rájuk vonatkozó utazási korlátozásokról, arról, hogy beléphetnek-e az adott országba.

Emellett a légitársaság arra is felhívja a figyelmet, hogy az egyes országokba történő belépési szabályok megváltozhatnak a jegy megvásárlása és az utazás dátuma között, melynek kockázatát az utasoknak kell viselniük.

A listát itt találja.