Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a bejelentés az üzemanyagárakról – Két hetet adott a kormány a forgalmazóknak, hogy csökkentsék az áraikat


A szerdai kormányülést követően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte, hogy a kabinet döntött arról, hogy kéthetes ultimátumot adnak az önkéntes árcsökkentésre a piaci szereplőknek. Ha ez nem lesz eredményes, ismét szabályozni fogják az üzemanyagáraka

Fotó: Móricz-Sabján Simon/Világgazdaság

Itt a bejelentés

A szerdai kormányülést követően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostorban. A tárcavezető bejelentette: az áraknak vissza kell térniük a régiós átlaghoz, erre két hetet adnak a kereskedőnek, ha ez nem történik meg, akkor beavatkoznak – számolt be az Index.

A MINISZTER KÖZLÉSE SZERINT A KERESKEDŐKNEK ÖNKÉNTES ALAPON KELL AZ ÁRAIKAT A RÉGIÓS ÁTLAGHOZ IGAZÍTANIUK.

Főként két üzemanyagár esetén, a 95-ös benzin és a gázolajár esetén érvényre kell juttatni azt, hogy az áraknak vissza kell térniük a régiós átlaghoz – mondta Nagy Márton a lap szerint.

A nemzetgazdasági miniszter azt is bejelentette, hogy ha nem csökkentik megfelelő mértékben az áraikat a piaci szereplők,

AKKOR A KORMÁNY ÚJRA MEGTÁRGYALJA A SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK BEVETÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT, ÉS LÉPNI FOG. ERRE KÉTHETES ULTIMÁTUMOT KAPTAK.

Derül ki Nagy Márton, a magyar kormány honlapjára feltöltött videójából:

A tárcavezető azt mondta, hogy az üzemanyagárak emelkedése nagyon komoly terhet ró a magyar családokra, a benzin és a dízel drágulását a háború hatásának tulajdonította. Szerinte a múlt héten, a KSH kiadott régiós összehasonlító-táblázatnak volt hatása: a dízel 633, a benzin ára 647 forintra csökken péntekig.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük