Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Hőség és jég: ezekre a megyékre adtak ki mára riasztást


Délutánig rekkenő hőségre lehet számítani az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint, aztán délután eléri hazánkat egy hidegfront.

A TWN.hu információi szerint nagyrészt felhőtlen, napos idő várható ma, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a késő délutáni óráktól nyugat felől magasszintű felhőzet sodródhat fölénk, később egy hidegfront szakadozott felhőzete is eléri hazánkat. “Késő délután, estefelé a nyugati határvidéken fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A délnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik, majd a front érkezésével északnyugatira fordul a légmozgás, és már erős széllökések is lehetnek” – írják a met.hu-n.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: met.hu

Délután aztán Nyugat felöl eléri hazánkat egy hidegfront. Az előrejelzés szerint a délutáni órákban a nyugati határhoz közeli területeken – jelentős bizonytalanság mellett – egy-egy zivatar besodródhat az országba. Az esti óráktól pedig egy nyugat felől érkező hidegfronthoz kapcsolódóan főként a Dunántúl északi felén lehet számítani zivatarokra, melyek kelet felé mozogva várhatóan fokozatosan gyengülni fognak, és az éjféli órákig a középső országrészt is elérhetik.

Fotó: met.hu

“A Dunántúlon helyenként hevesebb zivatarok is előfordulhatnak, melyeket viharos, akár 60-90 km/h-s széllökés, 1-2 cm átmérőjű jég, és 15-25 milliméter csapadék is kísérhet” – írják. Az ország keleti megyéire viszont a hőség miatt figyelmeztetnek: