Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Helló Pálinka! – Az összes magyar eredetvédett pálinka és népi ízek kavalkádja egy helyen


Egyszerre lesz jelen a 13 eredetvédett pálinka és még két pálinkakülönlegesség először Magyarországon, a Sóstói Múzeumfaluban szeptember 11-én, szombaton. A Helló Pálinka! a hungarikumok mellett népi ízek kavalkádjával is készül, valamint egész napos színpadi programok is színesítik a rendezvényt.

A Pálinka Nemzeti Tanács 2021-ben Nyíregyházán tartja az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. A bírálat szeptember 8. és 10. között zajlik, és várhatóan a 308-féle párlatból kerül majd ki az Év Pálinkája és a Polgármesterek Pálinkája is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, fél tízkor indul az első járat és fél háromig óránként indulnak ezek a buszok. A színpadon háromnegyed tíztől fellép a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport, a Burattino Bábszínház, délután négytől pedig Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus retró Z’Zi Labor-hangulatot varázsol a Helló Pálinka! rendezvényére. Ezen túl lesz népi játszóudvar, fazekas- és kádárbemutató, gyertyamártás, céllövölde, illetve helyi termékeket is lehet majd vásárolni a finom párlatok mellett.

/www.nyiregyhaza.hu/