Közzétette - Kategória - Kárpátalja hírei

Határon átnyúló szeretet: karácsonyi ajándékokat hozott Kárpátaljára a református szeretetszolgálat


Mintegy 150 karácsonyi ajándék érkezett a Veszprém vármegyei óvodásoktól Kárpátalja 5 oktatási-nevelési intézményébe december 6-án. A csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) hozta el vidékünkre. Elsőként a Badalói Margaréta Református Óvodát látogatták meg, ahol a gyerekek rövid karácsonyi előadással fogadták a vendégeket.

Zán-Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke kiemelte, az ajándékozás azt is szimbolizálja, hogy az egész Kárpát-medence összefog a kárpátaljai magyarokért.

Dr. Kálmán Csaba, az MRSZ kuratóriumi tagja elmondta, hogy a szeretetszolgálat a háború kezdete óta számos olyan programot indított el, amelyek által támogatják a Kárpátalján élőket.

– Ezt mind azért tesszük, hogy az itt élők is minél jobban érezzék azt, nincsenek egyedül a bajban

 fogalmazott.

Pápai Szilvia, az óvoda vezetője kiemelte, hogy az a támogatás nem csak a gyermekeknek, de szüleiknek is öröm.

A badalói látogatást követően, a szeretetszolgálat munkatársai Gutra, Tiszaágtelekre és Szolyvára is ellátogatnak, ahol még több gyermek számára teszik boldoggá az adventi várakozást.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006-os fennállása óta évente több tízezer rászorulót támogat Kárpát-medence-szerte, mely szolgálathoz évről évre adományozók ezrei csatlakoznak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük