Közzétette - Kategória - Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Hatalmas ponty is horogra akadt a gergelyiugornyai éjszakai horgászversenyen


Éjszakai Páros Horgászverseny Keskeny Holt-tisza vasarosnameny-gergelyiugornya

Vásárosnamény – A horgászat remek kikapcsolódást nyújt, elvonulva a város zajától, a természet nyugalmát élvezve, melyhez megfelelő táptalajt nyújt Vásárosnamény-Gergelyiugornya festői szépségű holtága, a Keskeny Holt-Tisza. A Keskeny autentikus halfaunája, a minden kapásra más halat fogok izgalma, a horgászat egyedisége, és az itt található beregi táj szépsége akkora élmény, amit máshol biztosan nem lehet átélni, főleg ha az itt szerveződő horgászegyesület ezt színes programokkal is fokozza az év több szakában. Ezen különleges programok sorát gazdagította az idén immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő, erőt próbáló Éjszakai Páros Horgászverseny is. A megmérettetés ismét a Postás Horgász Egyesület szervezésében zajlott a gergelyiugornyai Keskeny Holt-Tiszán, ahol két fős csapatok vetélkedtek a végső győzelemért és az ezzel járó kupákért, valamint a vándorserlegért.

A beregi naplementét és az est beköszöntét megelőzően az egyesület titkára Magyar Péter, illetve elnöke Szabó Gábor köszöntötte a jelenlévőket, majd a verseny lebonyolításáról és szabályairól tájékoztatták a megjelenteket. A köszöntő beszédeket követően ki-ki helyének megfelelően vonult az általa választott horgászhely helyszínére. A versenyzők László Csaba kürtszavára kezdték el a viadalt, ahol különféle technikákkal és módszerekkel vetették bele magukat az éjszakába. Sok izgalommal, érdekességgel, derűs eseménnyel zajlott a nagyszabású háziverseny. Öröm volt nézni a beregi horgászokat, hogy milyen kedvel, elszántsággal versenyeztek. A verseny más nap reggel, nagy zivatarral övezve, reggel hét órakor ért véget, ahol az ítéletidő ellenére számos szép zsákmány akadt a horogra. A szervezők a fogott zsákmányt itt mérlegelést követően adminisztrálták a párosok eredményeit, melyet követően kialakult a végső sorrend. A mérlegelést követően az ünnepélyes díjátadó ceremóniára került sor, ahol végül több, mint nyolc kilogrammos összeteljesítménnyel a Bakosné Fodor Mária és Bakos Lajos páros hódította el a vándorserleget. A díjazást követően a versenyszabályzathoz híven, a versenyzők visszaengedték a fogott zsákmányokat a Keskenybe.

Éjszakai Páros Horgászverseny Keskeny Holt-tisza vasarosnameny-gergelyiugornya (4)

Eredmények:

I. helyezett:

Bakosné Fodor Mária – Bakos Lajos 8300 grammÉjszakai Páros Horgászverseny Keskeny Holt-tisza vasarosnameny-gergelyiugornya (1)

II. helyezett:

 

Mile Pál és Bán Gyula 7080 grammÉjszakai Páros Horgászverseny Keskeny Holt-tisza vasarosnameny-gergelyiugornya (2)

III. helyezett:

Filep Attila – Borbély Szabó Péter 4180 grammÉjszakai Páros Horgászverseny Keskeny Holt-tisza vasarosnameny-gergelyiugornya (3)

 

IV. helyezett:

Magyar Péter – Kósa  3340 gramm