Hat vietnámi migránst tartóztattak fel a Beregsurány-Asztély határszakaszon

Vietnami migránsokat tartóztattak fel Beregsuránynál

Beregsurány, Asztély – A távol-keleti kinézetű határsértőket az ukrán határőrök a magyar államhatártól 15 méternyire állították meg, miután azok átmásztak az ukrán határkerítésen.

Az öt nőből és egy férfiból álló csoport a Beregsurány-Asztély környéki határszakaszon próbált illegálisan Magyarországra jutni. Személyazonosító irat egyiküknél sem volt.

A kihallgatás során azt állították, hogy Vietnámból érkeztek, és a jobb élet reményében vágtak neki az útnak, hogy eljussanak valamelyik európai uniós országba. Azt is elmondták, hogy Ukrajnában helyi embercsempészek vezették őket a határ közelébe, ahol az útirányt megmutatva magára hagyták a társaságot.

Az illegális migránsok jelenleg az asztélyi határőrs ideiglenes menekültszállásán várnak az ukrán bíróság döntésére, melynek nyomán várhatóan hazatoloncolják őket – adta hírül az uzhgorod.net.

Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?