Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Hasznos újítás jön a betegeknek és az orvosoknak – Jön a digitális betegútmenedzsment Magyarországon


Digitális betegútmenedzsmenttel bővülhet Magyarország e-egészségügyi rendszere, az EESZT. A Roche Magyarország által fejlesztett applikációval tervezhetővé tehető a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig – olvasható a gyógyszergyártó közleményében.

Digitális Betegútmenedzsment Applikáció – röviden BetMen – így nevezik azt az innovatív technológiai szolgáltatást, amelyet a Roche az Országos Kórházi Főigazgatóságnak adományoz. Olyan globális és integrált megoldást kínálnak, mely végigkíséri a pácienst a teljes betegútján: korai kezelést nyújt, lehetővé teszi a megelőzést, elkerüli a szükségtelen terápiákat és folyamatosan értékeli az elvégzett kezelések hatékonyságát.

A BetMen, amely hamarosan bekerül Magyarország e-egészségügyi rendszerének, az EESZT-nek applikációjába, arra kínál megoldást, hogy tervezhetővé tegye a betegellátást az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig. A platform kezelési tervet, időpontfoglalási rendszert, konzultációs lehetőséget kínál a felhasználóknak, a háziorvosnak, a szakorvosnak és a páciensnek.

A kezelési tervvel, a terápiákkal kapcsolatos tapasztalatok alapján az interaktív megoldásoknak köszönhetően a kezelések közben is módosíthatók a terápiás eljárások, a páciens visszajelzései iránymutatóak a háziorvos és a szakorvos számára is.

A Digitális Betegútmenedzsment Applikáció fejlesztését a Roche 100 százalékos tulajdonában álló Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztésért Alapítvány (SzEFA) menedzselte együttműködésben a Kecskeméti Megyei Kórház munkatársaival, pácienseivel.

Az applikáció segítségével a finanszírozó vagy ellátó előre tervezheti a kapacitásokat, nyomon követheti a betegutakat, szükség esetén beavatkozhat. Értékalapú kimutatások készíthetők intézményenként, orvosonként. A statisztikák pontos képet adnak a kezelések hatékonyságáról, a források felhasználásáról, az egyedi „jó gyakorlatok” kidolgozásáról, megvalósításáról. A Roche alapítványa térítésmentesen adja át az applikációt az Országos Kórházi Főigazgatóságnak.