Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki keddre


Soltvadkert, 2020. augusztus 4.
Gépjármûvek közlekednek heves záporban Soltvadkerten 2020. augusztus 4-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre és a következõ napra nagyobb mennyiségû csapadékra figyelmeztetett több megyében is. A felhõszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsõfokú a veszélyjelzés.
MTI/Ujvári Sándor

Zala, Somogy és Baranya megyék kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják: elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Kiderül szerint kedden az északnyugati megyékben egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Máshol napos, gomolyfelhős időre van kilátás. A Dunántúlon kisebb eső, zápor, főleg a Tiszántúlon elszórtan zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugatira forduló légmozgás nagy területen megélénkül, sőt meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb, nyugaton a hidegebb idő.