Közzétette - Kategória - Internet, Számítástechnika, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Ha beesik egy ilyen e-mail, semmiképp ne nyissa meg a csatolmányát


Az OTP Bank nevében csalók újabb hanyagul megfogalmazott, de igen veszélyes adathalász leveleket küldenek, más pénzintézetek ügyfeleinek is.

A küldemények káros mellékletet tartalmaznak, amelyek segítségével az elkövetők hozzáférhetnek a számítógépeken tárolt adatokhoz – figyelmeztet honlapján a pénzintézet. Mivel a csalók nem tudhatják ki OTP-s, így bármely bank ügyfelei kaphatnak ilyen levelet.

A levél feladója hagymasi.jozsef@t-online.hu. A küldemény sajátossága, hogy továbbított levélként érkezik, sokak számára megtévesztő lehet, hogy szerepel a címzésben a postmaster@otpbank.hu cím is. A csalók így próbálják elhitetni, hogy a levélnek köze van az OTP Bankhoz. A csatolt, fertőző melléklet megnevezése: Fizetési igazolás 08-31-2020.r01.

Az OTP azt javasolja, hogy a mellékletet senki ne nyissa meg. Ha már megtette, akkor ellenőriztesse a számítógépet egy szakemberrel. „Használjanak legális forrásból származó szoftvereket, és mindenképp telepítsenek vírusvédelmi eszközöket” – figyelmeztet az OTP.