Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Gigagázszámlát kaphat, aki erre nem figyel: az MVM figyelmeztet


Az MVM földgázelosztó társaságai felkészültek az idei fűtési szezonra. Az ügyfeleknek érdemes azonban felülvizsgáltatni a tulajdonukban lévő földgázvezetékek, gázkészülékek állapotát – írja a Pénzcentrum az energetikai vállalatcsoport közleménye alapján

/Fotó:nol.hu/

A cég felidézte a közleményben, hogy az MVM Csoport országszerte biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázellátását, ám a földgázelosztási tevékenységük nem országos, írja a cikk.

Kiemelték, hogy az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttesen 30 ezer kilométert is meghaladó, tervszerűen és folyamatosan karbantartott, európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet. A tájékoztatás alapján a földgázelosztó társaságok minden évben több rekonstrukciós munkát végeznek a gázhálózaton. A vezetékek cseréje szükségessé teszi, hogy a vezetékek összekötésének idejére a gázszolgáltatást ideiglenesen szüneteltessék, írják.

Az előírások szerint a telekhatáron belüli földgázrendszerek üzemképes és biztonságos állapotban tartására az ingatlan tulajdonosa kötelezett. A telekhatáron belüli eszközök és vezetékek nem megfelelő műszaki állapota a lehetséges veszélyeken kívül többletgázfogyasztást is okozhat, derül ki a közleményből.

Az MVM azt javasolja a fogyasztóknak, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást, és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért, írja a Pénzcentrum.

Nagyon hideg télre számíthatunk idén: még nagyobb költségek jöhetnek az energiaválság miatt

Szakértők szerint a téli hónapokban még annál is nagyobb kiadásokra kell számítani, mint amit eredetileg gondoltak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük