Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fűtési szezon: újabb fontos figyelmeztetés érkezett a magyaroknak


Újabb, a lakosság széles köréhez szóló tájékoztató videóval jelentkezett az MVM, ami számos hasznos információval szolgál az érintetteknek a fűtési szezon kapcsán.

Fotó: startlap.hu

A rövid figyelemfelkeltő, napokban megjelent videóban a szolgáltató összefoglalja, hogy mire érdemes figyelni a fűtési szezon kezdetén. A kisfilmből kiderül, hogy egy rendszeresen ellenőrzött és karbantartott készülékkel milyen veszélyektől óvhatjuk magunkat.

Már korábban is írtunk arról, hogy az MVM youtube-csatornáján számos hasznos videó található, elsődlegesen a rezsicsökkentés módosításával összefüggésben. A mostani videó szerint

minden évben érdemes szakemberrel átvizsgáltatni az ingatlanunkban lévő gázvezetékek és gázkészülékek állapotát,
a rendszeresen karbantartott készülékekkel és vezetékekkel megelőzhető a szén-monoxid-mérgezés vagy a gázszivárgás, amelyek következtében biztonsági okokból a lakásunkat vagy akár egy teljes társasházat ki kell kapcsolni a szolgáltatásból,
az ingatlan tulajdonosának feladata, hogy az ingatlanon belüli vezetékeket és gázkészülékeket üzemképes és biztonságos állapotban tartsa.

Az MVM videója arra is rámutat, hogy

AZ ELHANYAGOLT KÉSZÜLÉKEK NEMCSAK BALESETVESZÉLYESEK, HANEM A GÁZT IS PAZAROLJÁK, ÍGY MEGNÖVELIK A GÁZSZÁMLÁT.

Vagyis a fogyasztóknak több érdeke miatt is fontos a rendszeres ellenőrzés, karbantartás, az elmúlt hónapokban rendszeresen írtunk ugyanis arról, hogy a rezsicsökkentés módosítása miatt mennyivel drágultak az energiaszámlák.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük