Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Fontos változások jönnek a MÁV és Volán menetrendekben


Nem magától értetődő, hogy a jövő héten melyik nap minek felel meg a menetrendben.

Fotó: hvg.hu

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok, a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV, az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét – közölte a MÁV Zrt.

A MÁV-Start vonatai október 30-án, vasárnap és október 31-én, hétfőn az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án ismét a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik.

  • Október 29., szombat szabadnapnak,
  • október 30., vasárnap munkaszüneti napnak,
  • október 31., hétfő szabadnapnak,
  • november 1., kedd, a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző munkaszüneti napnak,
  • november 2., szerda, a hét első iskolai előadási és munkanapjának,
  • november 3., csütörtök munkanapnak, iskolai előadási napnak

minősül menetrendi szempontból.

  • Október 31-én, hétfőn a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, a H7-es HÉV pedig a szombati napokon érvényes menetrend szerint jár.
  • November 1-jén, kedden valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes.

A menetrendek ide kattintva vagy a BudapestGO utazástervezőben érhetők el.

A november 1-jei mindenszentek ünnepéhez közeledve az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri az utasokat, időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a közlekedési rend változásairól.

Azt írták: érdemes a menetjegyek megvásárlásáról még a hosszú hétvége előtt gondoskodni; a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is megváltható.

A MÁV Zrt. közölte azt is, hogy a kiemelt, frekventált vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest több kocsit kapcsolnak, ha kell. Péntektől keddig több kocsival közlekednek az InterCity vonatok a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest útvonalon, a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba, a Budapest-Pécs vonalon, továbbá a dél-balatoni vonalon a nagykanizsai és keszthelyi, a Budapest-Győr-Sopron, illetve Szombathely közötti IC-k, valamint a Göcsej és Bakony InterCity-k Zalaegerszeg és Szombathely felé. A Pécs és Szombathely között közlekedő Pannónia InterRégió vonatok egy része nagyobb kapacitással közlekedik.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük