Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Napi gyors: a nap legfontosabb hírei egy helyen

A héten is országszerte razziáznak a hatóság ellenőrei – mutatjuk, hogy hol


Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 15-én kezdődő héten.Képünk illusztráció Fotó: index.hu

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai január 15. és 21. között
– kedden Szigetváron, a Zrínyi téri üzleteket,
– szerdán Pécsett az edzőtermeket,
– pénteken pedig szintén Pécsett, az uránvárosi vendéglátóhelyeket
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban a mézárusoknál és a szoláriumot üzemeltető vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét a vármegyében.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 15. és 19. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága január 15. és 19. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– január 15. hétfő: Balassagyarmati járás
– január 16. kedd: Pásztói járás
– január 17. szerda: Szécsényi járás
– január 18. csütörtök: Bátonyterenyei járás
– január 19. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük