Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára


Sokat veszíthet az a villanyautó-tulajdonos, aki nem köt teljes körű cascót az autójára. Miközben a hagyományos autók átlagkára 400-450 ezer forint körül alakul Magyarországon, addig

EGY ELEKTROMOS AUTÓÉ ELÉRHETI A 600-700 EZER FORINTOT IS

– ezért a teljes körű casco megkötésének szükségességére hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A magasabb kárértékek miatt a biztosítások díja magasabb lehet, mint a hagyományos járművek esetében, különösen a casco kerülhet többe.

Tavaly nem egészen egy év alatt több mint másfélszeresére, 20 022-re emelkedett a közúti forgalomban lévő tisztán elektromos autók száma Magyarországon.

A HAZÁNKBAN GÉPJÁRMŰBIZTOSÍTÁST KÍNÁLÓ 12 TÁRSASÁG NAGYOBB HÁNYADA KÍNÁL KGFB, ILLETVE CASCO BIZTOSÍTÁST A HAZAI ÚJAUTÓ-KÍNÁLATBAN ELÉRHETŐ ELEKTROMOS MODELLEK DÖNTŐ TÖBBSÉGÉRE.

Vannak biztosítók, amelyek azokra a típusokra nem adnak ajánlatot, amelyek hivatalos javítása Magyarországon nem megoldható.

Más társaságok egyes modellekre csak egyedi kockázatelbírással, eseti döntés alapján vállalnak fedezetet. A társaságok portfoliójában pár százalékos az elektromos meghajtású járművek aránya – írta a MABISZ. A szövetség azt javasolja, hogy az elektromosautó-tulajdonosok olvassák át alaposan a jármű kézikönyvét és

TARTSANAK BE MINDEN GYÁRI ELŐÍRÁST A JÁRMŰ KARBANTARTÁSA ÉS HASZNÁLATA SORÁN IS, MERT EZEK FELTÉTELEI LEHETNEK A CASCO-SZOLGÁLTATÁS NYÚJTÁSÁNAK.

Javasolt a szerződési feltételek szokásosnál gondosabb áttanulmányozása, hogy az ajánlattétel előtt az ügyfél megismerjen minden olyan speciális szabályozást (például a töltésre vonatkozó korlátozás), amely esetlegesen az elektromos járművekre vonatkozik. Érdemes meggyőződni róla, hogy a biztosító feltételei milyen kártérítést biztosítanak elektromos járművekre, valóban kiterjed-e a biztosítás minden alkatrészre, tartozékra, biztosítási eseményre – például töltés közbeni töltőkábel lopásra -, vannak-e az elektromos járművekre vonatkozó különleges megkötések, rendelkezések.