Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos bejelentés tett a Belügyminisztérium: szociális intézményekbe helyezik át az idősek szakápolását


Az országban hat helyszínen a korábban kórházakhoz tartozó szakápolási létesítmények szociális intézményekhez kerültek át – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára oroszlányi sajtótájékoztatóján.

Fülöp Attila hozzátette, az intézkedés 334 férőhelyet érint, hat helyszínen, Celldömölkön, Kunhegyesen, Oroszlányban, Pincehelyen, Vásárosnaményban, valamint a főváros XII. kerületében. A szakápolásközpontok az idősotthonok egy speciális formáját jelentik.

Az átalakítás azoknak az ellátottaknak jelenthet változást, akik nem igényelnek folyamatos orvosi felügyeletet, viszont szakszerű ápolásra van szükségük, illetve az új fenntartási formában közösségi programokat, otthonos teret kínálnak a gondozottaknak.Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a szakápolási központba kórházi tartózkodás után kerülnek be olyan betegek, akiknek az otthoni ápolása meghaladja a család erejét, vagy állapotunk miatt nem alkalmasak az önellátásra.Holup Ilona intézményvezető tájékoztatása szerint az oroszlányi szociális szakápolási központ 70 férőhelyes, az intézményben az átalakítás során egy közösségi teret alakítottak ki, valamint a korábban egyórás látogatási időt a délutáni órákkal bővítették.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük