Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Folytatódnak a botrányok, itt az újabb pedofilbotrány: felfüggesztettek egy óvodavezetőt


A Fővárosi Törvényszék néhány napja erősítette meg, hogy letartóztatták és elmegyógyintézetbe vitték a Gazdagréti Szivárvány Óvoda vezetőjét, aki ellen szexuális kényszerítés gyanúja miatt folyik eljárás.

Az Index a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XI. kerületi rendőrkapitányságának hivatalos tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy anonim bejelentés alapján fogtak adatgyűjtésbe. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a férfi elleni gyanúsítás sértettje felnőtt, például egy kolléga lehet, mivel a BRFK a lap szerint nem erősítette meg, hogy kiskorú sérelmére elkövetett kényszerítésről lenne szó.

Az újbudai önkormányzat közleményében azt írja, hogy az ügy kapcsán a képviselők vizsgálóbiztos kinevezéséről döntöttek, az eljárás idejére az óvoda vezetőjét felfüggesztették a munkavégzés alól. A testület ezen felül a Kulturális és Köznevelési Bizottságot is felkérte, vizsgálja meg, milyen további intézkedésekkel lehet erősíteni és javítani a gyermekvédelem helyzetét a kerületben.

Az önkormányzat a sajtó információira hivatkozva megemlíti, hogy az ügyben érintett dolgozóra már az előző munkahelyén is érkezett panasz, de a munkaviszonyát ott nem szüntették meg, csak áthelyezték őt.

Az újbudai önkormányzat írásunk közreadása idején, nem sokkal 13 óra után egy újabb közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya házkutatást tartott Újbuda Önkormányzatánál. A nyomozás során azt próbálják kideríteni,  érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek az eljáráshoz köthetőek. Ennek részeként a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le.

Az önkormányzat leszögezte: mindenben együttműködik a hatóságokkal.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük