Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Fokozott rendőri ellenőrzést tartottak Vásárosnamény területén


A közlekedők a közúti balesetek számának csökkentése érdekében a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

Illusztráció

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztály munkatársainak bevonásával fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a rendőrkapitányság illetékességi területén. Az ellenőrzés kiterjedt a passzív biztonsági eszközök, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használatára, valamint az ittas járművezetők kiszűrése. A rendőrök vizsgálták a személy- és teherszállítás, a vezetési- és pihenőidő, valamint a tranzitútvonalak szabályainak betartását is. Külföldi állampolgárok esetében ellenőrizték a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is.

A rendőrök biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 19 fővel szemben intézkedtek és szabtak ki közigazgatási bírságot. Hat járművezetővel szemben azért kellett intézkedni, mert nem biztosítottak elsőbbséget a kijelölt átkelőhelyen közlekedő gyalogosoknak. Kisebb fokú szabályszegések elkövetése miatt számos esetben alkalmaztak figyelmeztetést, vagy helyszíni bírságot. Az ittaság ellenőrzésen átesettek közül egy gépkocsivezető bizonyult ittasnak, akivel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek.

…hogy mindenki hazaérjen!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság