Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek, Telefon és tablet

Fizetős ötlet merült fel az Instagramnál, 600 forintot kérnének a linkelésért


Fotó: hvg.hu

A Facebook még 2016-ban nyújtotta be azt a szabadalmi tervet, amely alapján pénzt kérnének azért, hogy az Instagramra kitett linkeket le lehessen kattintani.

Az Instagram-felhasználók, főként a nagyobb eléréssel rendelkezők, régóta panaszkodnak arra, hogy az Instagramon nem lehet hivatkozásokat tenni a bejegyzésekhez. Jelenleg egyetlen módja van csak ennek: ha az illető a profilleírásához írja be a megadni kívánt URL-t, hogy ezzel terelje a forgalmat a kívánt oldalra.

Protocol szúrta ki azt a szabadalmi tervet, amely alapján kattinthatóvá válnának a bejegyzésekhez bemásolt linkek – ha fizet a posztoló.

A lenti kép tanúsága szerint az a terv, hogy ha valaki egy működő – tehát lekattintható – hivatkozást szeretne megosztani, az 2 dollárba, vagyis 600 forint körüli összegbe kerülne. Azt nem tudni, hogy ez az összeg bejegyzésenként vagy hivatkozásonként értendő.

© Protocol

Finoman szólva is kérdéses, milyen hatása lesz annak, ha a Facebook úgy dönt, előveszi a tervet a fiókból.

Nem tudni, hogy a rendszer megkülönböztetné-e az átlagos instagramozókat, akik csak egy érdekes viedót/cikket akarnak megosztani a platformon azoktól, akik a megosztásokból élnek.

/hvg.hu/