Filep Sándor: ,, Vége a szúnyoginváziónak! Holnap kezdődik a szúnyoggyérítés a Vásárosnaményban!”

40 eve varos vasarosnameny

cats-crop

Rengeteg megkeresés érkezett az utóbbi napokban a tisztelt lakosságtól felénk, a nagyszámú szúnyogpopuláció okán. Természetesen én is tapasztalom, hisz engem sem kímélnek ezen vérszívók, de néhány gondolatot hadd osszak meg Önökkel.

Amint mindannyian észleltük, a szúnyog elszaporodásához rendkívül kedvező volt az utóbbi napok időjárása. A folyók magas vízállásától, a rengeteg csapadéktól majd a hirtelen jött kánikulától jobb helyzetet  egy szúnyog elképzelni sem tudna.

A korábbi időszakban a szúnyoggyérítés kizárólagos önkormányzati feladat volt, de annak érdekében, hogy ez ne az egyes önkormányzati vezetőktől, ne az adott önkormányzat pénzügyi helyzetétől függjön, a Kormány a 2016. évi CXVI. tv. által állami hatáskörbe tette ezt a feladatot.

Előre tervezetten, az érintett önkormányzatok számára ingyenesen történik ezen állami beavatkozás.

Az idei, extrém időjárási helyzetre előre nem lehetett készülni. Két hete még fűteni kellett, jöttek az árvizek, viharok esővel és erős széllel.

Ettől függetlenül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, mint ezen tevékenységek koordinálásáért felelős szervezet, soron kívül intézkedett, így a vásárosnaményi, valamint a beregi és szatmári településeket érintően június 17-től megkezdi a gyérítési munkálatokat. 

Mindettől függetlenül azonban saját forrásból, már holnap megkezdjük a szúnyogok ritkítását, szintén légi úton. A természeti körülmények sajnos nem mindig alakulnak úgy ahogy szeretnénk, de higgyék el azon vagyunk hogy az itt élők érdekében ezen negatív hatásokat mielőbb és minél nagyobb mértékben tompítsuk, bár természetesen teljesen kiküszöbölni soha nem fogjuk tudni.

Filep Sándor polgármester

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?