Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Figyelmeztetést adott ki egy hazai nagybank: ha ilyen sms-t kap, azonnal törölje!


Most sms-ben próbálják kicsalni bűnözők az OTP-s ügyfelek számlaadatait. Ha erről a telefonszámról üzenetet kap, azonnal törölje.

Most sms-el próbálják megtéveszteni az OTP ügyfeleit szélhámosok – adott ki figyelmeztetést a bank. A csalók egy szinte érthetetlen sms-t küldenek az OTP Bank nevében. Az üzenetben egy link is található, ami egy internetbankhoz hasonló felületre visz.

Az sms-ek legtöbbször a következő telefonszámról érkeznek, de ez akár változhat is: +36303444295. Fontos tudni, hogy az OTP Bank nem küld ilyen tartalmú üzeneteket, érdemes ezeket azonnal törölni. Ha ön is kap ilyen üzenetet, semmiképp se adjon meg a megnyíló felületen személyes vagy banki adatot, saját érdekében védje ezeket az információit!

Az sms-üzenet szövege:

„OTP: A mai napon uj kedvezmenyezettet adtak hozza. Ha ez nem On vedi fiokjat:” majd egy adathalász honlapra mutató link következik.

A bank honlapján részletes leírást tett közzé arról, hogyan védekezhetnek az ügyfelek az adathalász próbálkozások ellen, amelyek sajnos egyre kifinomultabbak.

A csalók sms-e így néz ki:

Így néz ki a csalók sms-üzenete