Fehérgyarmati orvos is lehet a nemzet háziorvosa

Illusztráció

Szeptember 14-én éjfélig a hálás páciensek több mint 300 ajánlást küldtek be az evpraxisa.hu portálra. Ebből 33 nem felelt meg a pályázati kiírásnak, 281 viszont olvasható a portálon, a zsűri ezekből választja ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát és munkatársát, a nővért.

Az orvosok nevét ABC rendben találják majd a portál szavazó oldalán szeptember 22-én reggel 8 órától.

A mozgalommá terebélyesedett pályázat elsősorban a laikus közönség, a betegek hálájára és köszönetére épült, ugyanakkor önkormányzatok, polgármesterek, idős otthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásai is érkeztek.

Jelentkezett például Felsődobsza polgármestere, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke, a Bódvaszilasi Szivárvány Nyugdíjas Klub, az Ófehértói Gondozási Központ, a Józsai Görögkatolikusokért Alapítvány Debrecenből, de a Bodrogközi Orvos Társaság is. Orvosát méltató szép szavakkal írtak az Ófehértói Gondozási Központ lakói is. Jöttek az ajánlások a nagyvárosokból és a kistelepülésekről is.

A legkisebb hazai település ahonnan érvényes ajánlás érkezett a Győr-Moson-Sopron megyei 568 lakosú Egyed, de érkeztek többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kistelepüléseiről: Máriapócsról, Fehérgyarmatról, Ófehértóról, Napkorról, Tiszakóródról is, de persze a nagyvárosokból: Budapestről, Miskolcról, Szegedről, Pécsről, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről vagy épp Kecskemétről is érkeztek levelek.

A beküldött ajánlásokból a zsűri kiválasztja TOP húsz történetet, a sorrendet viszont nem a bíráló bizottság, hanem az internetes  közönségszavazatok száma dönti el.

Szavazni szeptember 22. és október 5. között lehet az evpraxisa.hu oldalon.