Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Falus: a nyarat még a maszkhordással kell végigcsinálni


A korábbi tiszti főorvos szerint a nyarat még a maszkhordással és a távolságtartás betartásával kell végigcsinálni. Falus szerint nem szabad engedni a tömegrendezvények megtartását nyáron, írja az atv-hu.

Címlapkép: Getty Images

Az oltási program jelenlegi menete mellett azt remélhetjük, hogy a szeptemberi iskolakezdésre már a felső tagozatosok is be lesznek oltva,

erről Falus Ferenc beszélt az ATV Híradójának.

A KORÁBBI TISZTI FŐORVOS SZERINT A NYARAT A MASZKOT SZABÁLYOSAN HORDVA, A TÁVOLSÁGTARTÁSRA ÜGYELVE KELL VÉGIGCSINÁLNI, EZZEL KEVESEBB LEHET A HALÁLESET ÉS CSÖKKENHET A KÓRHÁZBA KERÜLŐK SZÁMA.

A maszkot akkor vehetjük le nyáron szerinte, ha egyedül, a családunk körében vagyunk, vagy sportolunk, de utóbbi esetben is tartani kell a távolságot. Úgy véli, nyáron nem szabadna engedni a tömegrendezvények megtartását.

Falus arról is szólt, hogy még mindig nem elegendő tesztet végeznek, hiszen azoknak pozitivitása 25 százalékos, ami komoly aggodalomra ad okot.

ANNYI TESZTET KELLENE CSINÁLNI, HOGY A POZITIVITÁSOK ARÁNYA 3-5 SZÁZALÉK KÖZÉ KERÜLJÖN.

Miközben az elmúlt négy napban már csökkent a számuk, mai adatok szerint megint többen kerültek kórházba, a statisztikai adatokból az látható, hogy a halálozások aránya nagyobb nálunk, mint a svédeknél, mondta Falus.

Lehet reménykedni abban, hogy rövid időn belül nagyon nagy forradalom lesz az orvostudományban, mondta annak kapcsán, hogy Ausztriában is folyik egy kutatás, ahol a vírus szerkezetének egy másik részét próbálják az oltóanyagba bevinni, így az oltóanyag kevésbé lesz érzékeny a mutációk változására.

(atv.hu)