Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Ezeket az autósokat keresi meg még idén a NAV


Értesítést küld a NAV a gépjárműadó-tartozásról. Az értesítőt az adóhatóságtól december elején azok kapják, akiknek a nyilvántartás szerint 2021. november 23-án legalább 1.000 forint gépjárműadó-tartozásuk van – olvasható a hivatal közleményében.

A gépjárműadót a 10032000-01079160 számú,NAV BELFÖLDI GÉPJÁRMŰADÓ BEVÉTELI SZÁMLÁRA KELL BEFIZETNI

  • átutalással,
  • az ügyfélszolgálatokon bankkártyával,
  • az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren (EFER) keresztül bankkártyával vagy házibankos átutalással, valamint
  • csekken.

A PÉNZFORGALMI SZÁMLA NYITÁSÁRA KÖTELEZETTEK KIZÁRÓLAG ÁTUTALÁSSAL RENDEZHETIK A BEFIZETÉST.

Banki átutaláskor a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni. Csekk legegyszerűbben a NAV honlapján igényelhető.

A gépjárműadó-tartozás pontos összege, a korábbi befizetések és az adónem aktuális egyenlege ügyfélkapus azonosítás után az eBEV-portálon a Szolgáltatások > Adószámla és pótlékadatok > Adószámla menüpontban ellenőrizhető.

Akinek van ügyfél-azonosító száma (PIN-kód), az telefonon is érdeklődhet a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerében (ÜCC), belföldről a 80/20-21-22-es, külföldről a +36 (1) 441-9600-as telefonszámon. PIN-kód a TEL-adatlapon az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) igényelhető.

A gépjárműadóról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján a következő linkeken:

https://nav.gov.hu/nav/gyik/gepjarmuado

https://nav.gov.hu/nav/inf_fuz/2021